μεταφραση

Συλλαλητηριο συνταγμα

Καθε 5 λεπτα θα λφευγει λεωφορειο απο θεσσαλοικη για αθηνα.Την πεποίθησή τους πως ο κόσμος που θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα θα ξεπεράσει σε αριθμό αυτόν της Θεσσαλονίκης εκφράζουν οι διοργανωτές.
Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, οι άνθρωποι που θα μαζευτούν την Κυριακή θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.
Ο δημοσιογράφος του Βεργίνα TV, Στέργιος Καλογήρου, εκ των διοργανωτών στην τηλεόραση μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως κάθε πέντε λεπτά θα φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα. Ερωτηθείς πόσα λεωφορεία έχουν ναυλωθεί από διάφορες περιοχές της χώρας, απάντησε χαρακτηριστικά πως «δεν θα μείνει διαθέσιμο λεωφορείο στην Ελλάδα».
Σε ποιους δρόμους της Αθήνας θα στηθεί μικροφωνική
Παράλληλα θέλοντας να δώσει ένα ακόμα στίγμα για το πόσο κόσμο αναμένουν την Κυριακή στην Αθήνα στις 14:00 μίλησε για τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε πως από το Σάββατο το βράδυ θα στηθούν οι εξέδρες και οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις για το συλλαλητήριο της Κυριακής. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλογήρου, εκ των διοργανωτών, οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις θα στηθούν στην πλατεία Συντάγματος, στην οδό Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου έως το ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος. Επιπλέον στη Βασιλίσσης Σοφίας έως το ύψος του Πολεμικού Μουσείου και από την άλλη πλευρά έως τις αρχές της λεωφόρου Συγγρού.

Κοτζιας λαβροφ

ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΡΟΣ ΡΩΣΣΙΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ
ΠΗΓΗ
Επίθεση κατά της Ρωσσίας (!!!) εξαπέλυσε το «πατριωτάκι» και «φιλορώσσος» (όπως τον εμφανίζουν διάφοροι χρήσιμοι ηλίθιοι…) ο Κοτζιάς, και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος!
Έτσι, απαντώντας σε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσσίας, ότι οι Αμερικανοί είναι οι ενορχηστρωτές της «λύσης» στις διαφορές μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, για να πάρουν με το μέρος τους το σκοπιανό κρατίδιο, είπε τα εξής:
«Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έκανε μια προβληματική δήλωση, τους εξηγήσαμε σε αυστηρό τόνο και εδώ και στη Μόσχα, δεν πρέπει να ανακατεύεστε. Μόλις λύσουμε το θέμα τα Σκόπια θα είναι το πιο φιλικό κράτος για εμάς». Στην δυση ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ!!!
ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ¨Πάνος Καμμένος για Σκοπιανό: «Η Μ. Βρετανία άλλαξε το όνομά της για να μπει στην ΕΟΚ, μετά από γαλλικό βέτο». Είναι αλήθεια; ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ...       


Ανησυχία για ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» στο Αιγαίο -σ.σ. μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας- εκφράζει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη, η οποία θα μεταδοθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα» τονίζει. Και προσθέτει: «Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».
Στην ίδια συνέντευξη και ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Πάιατ υπογραμμίζει: «Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας».
Αναφερόμενος, δε, γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τονίζει ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Όλα έτοιμα φαίνεται ότι είναι για την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας για τα χωρικά ύδατα των δύο χωρών και την επέκταση της Ελληνικής ΑΟΖ στα 12 ναυτικά μίλια. Αυτό υποστηρίζουν τα Αλβανικά ΜΜΕ μετά τη συνάντηση Κοτζιά και του Αλβανού ομολόγου του Μπουσάτι.
Το ερώτημα είναι πλέον το ποιο είναι το αντάλλαγμα που δίνει η Ελλάδα για τη συμφωνία αυτή. Όπως αποδεικνύεται, το αντάλλαγμα είναι η είσοδος της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζουράρις είχε αποκαλύψει ότι του ζητούσαν από το Υπουργείο Εξωτερικών να υπογράψει ότι τα αλυτρωτικά βιβλία ιστορίας της Αλβανίας δεν είναι πλέον, και ο Ζουράρις παραδέχτηκε ότι του το ζητούσαν ενώ όλοι γνώριζαν ότι καμία αλλαγή δεν είχε γίνει.
Η Ελλάδα έχει αποδείξει πολλάκις ότι στα εθνικά θέματα είναι εγκληματική η πολιτική της. Χαρίζει σε όλους τους αντιπάλους της εύκολες νίκες. Και δείχνει το πολιτικό σύστημα ότι έχει σκοπό να συνεχίσει έτσι για πολύ καιρό ακόμη...


Τουλάχιστον 11 νεκροί από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σήμερα, σε σημείο ελέγχου στα νοτιοανατολικά της Υεμένης που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των τοπικών δυνάμεων, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του σημείου ελέγχου, αφού είχε προηγηθεί η επίθεση παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στα βορειοανατολικά του Ατάκ, που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Σαμπάουα.


Δύο μεγάλες διαμαρτυρίες κατά της λαθρομεταναστεύσεως έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στη Γερμανία: Στις 20 Ιανουαρίου, τουλάχιστον 2.500 συμμετέχοντες διαμαρτυρήθηκαν στο Cottbus και την περασμένη Κυριακή, στις 28 Ιανουαρίου, υπήρξε μια άλλη μεγάλη διαδήλωση στο Kandel.
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στο Cottbus, καθώς οι Σύριοι επιτέθηκαν σε πολλούς Γερμανούς μέσα σε λίγες ημέρες. Για παράδειγμα ένας Γερμανός άνδρας και ένα μικρό αγόρι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια. Μετά από άλλα περιστατικά, οι εντάσεις στην πόλη έγιναν τόσο υψηλές ώστε να σταματήσει η αποδοχή νέων προσφύγων.
Αλλά και στο Kandel οι άνθρωποι έχουν εξοργιστεί. Τον Δεκέμβριο, ένα 15χρονο κορίτσι, που ονομαζόταν Mia, δολοφονήθηκε άγρια από έναν αφγανικό πρόσφυγα σε ένα φαρμακείο.
Μετά τη δολοφονία του κοριτσιού, ο κόσμος εξορίστηκε καθώς ο δήμαρχος φαινόταν να ανησυχεί περισσότερο για τη ξενοφοβία απ 'ό, τι για την ασφάλεια των Γερμανών πολιτών. Οι ανήσυχες γυναίκες που ένιωθαν απροστάτευτες ξεκίνησαν διαμαρτυρίες την περασμένη Κυριακή και οι οποίες εξαπλώνονται με το μεγαλύτερο γεγονός.
Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική της Μέρκελ για πολυπολιτισμό βρίσκει απέναντι την κοινωνία και ήδη οργανώνονται νέες διαδηλώσεις, με την επόμενη να γίνεται στις 3 Φεβρουαρίου στο Cottbus και πάλι...



Ο στρατός της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ότι μια βομβιστική επίθεση από τους Κουρδικούς αντάρτες σκοτώθηκε ένας Τούρκος εργάτης του στρατού σε μια τουρκική στρατιωτική συνοδεία ενώ τραυματίστηκαν και δύο άλλοι άνθρωποι - ένας στρατιώτης και ένας πολίτης - στο Idlib της Συρίας. Η επίθεση έγινε ενώ «η συνοδεία μεταφερόταν στο βόρειο Idlib».
Από εκεί και πέρα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρει ότι την Τετάρτη οι δυνάμεις του Τουρκικού και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ανακάλυψαν ένα τρομοκρατικό δίκτυο σήραγγας τεσσάρων μέτρων κάτω από ένα «απελευθερωμένο» χωριό στο Afrin, στη βορειοδυτική Συρία, το οποίο χρησιμοποιούταν από τους αντάρτες ως καταφύγιο εναντίον των βομβαρδισμών της Τουρκίας.
Με βάση το κινηματογραφικό υλικό από το Anadolu, οι Κούρδοι χρησιμοποίησαν αυτές τις υπόγειες «διαδρομές» για να μετακινηθούν από τα «κέντρα διοίκησής» τους σε «στρατηγικούς πύργους και πύργους επιτήρησης». Το Anadolu έλαβε πληροφορίες σχετικά με τις ακάλυπτες σήραγγες από τους ντόπιους "που μιλούσαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους".

Μετά από μηνύματα των αναγνωστών μας, ξανά δημοσιεύουμε τα όσα γράψαμε προχθές (29/1) για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, και αυτή τη φορά συγκεκριμένα στη Θάσο.
Άλλη μια νύχτα παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων ήταν η 28η Ιανουαρίου, από περίπου 10 τουρκικά γρι-γρι τα οποία επιχειρεί να απομακρύνει το Λιμενικό Σώμα της Καβάλας. Όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες τα τουρκικά σκάφη «πηγαίνουν όλο και πιο δυτικά».
«Είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στον Θερμαϊκό», λένε και επισημαίνουν ότι σε όλο το Θρακικό Πέλαγος δραστηριοποιούνται περισσότερα από 100 τουρκικά σκάφη, ενώ τα ελληνικά από την Αλεξανδρούπολη ως την Καβάλα είναι μόλις 30.
Σημειώνεται πως οι Τούρκοι αλιείς συνηθίζουν να κινούνται στο όριο των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές (πάνω από αυτό θεωρούνται διεθνή ύδατα), αλλά πολλές νύχτες, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες, το παραβιάζουν. 

Ν/Σ ΓΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Πολεμική προκάλεσε στην Αυστραλία νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης δημοσιογράφων που κατέχουν διαβαθμισμένα κυβερνητικά έγγραφα. Εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας υποστήριξαν στη διάρκεια συζήτησης σε κοινοβουλευτική επιτροπή οτι οι νέοι νόμοι που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της ξένης παρέμβασης θα "ποινικοποιήσουν τη δημοσιογραφία".


Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ξένης παρέμβασης, ποινή φυλάκισης θα αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, οι συντακτικές ομάδες και οι δικηγόροι για την κατοχή διαβαθμισμένων πληροφοριών, ακόμα και εάν δεν τις έχουν δημοσιεύσει. Πάνω από δώδεκα όμιλοι των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης στην Αυστραλία αντέδρασαν έντονα στις "εξαιρετικά βαριές" ποινές, με το αιτιολογικό οτι το νομοσχέδιο αυτό ποινικοποιεί όλο και περισσότερους γενναίους ανθρώπους οι οποίοι ως πληροφοριοδότες δίνουν υλικό στους δημοσιογράφους, για άρθρα που αποσκοπούν στο δημόσιο συμφέρον.

Τονίζουν επίσης οτι το εν λόγω νομοσχέδιο θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα απο τις διαφημίσεις. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν οτι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι πολύ ευρύ και διφορούμενο και δεν ξεκαθαρίζει εάν ισχύει για τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Τονίζουν οτι στην περίπτωση που τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης δεν περιλαμβάνονται στον νόμο, τότε δημιουργείται ένα ανομοιογενές πεδίο ανταγωνισμού.

Επιφυλακτική επίσης εμφανίσθηκε και η πανεπιστημιακή κοινότητα με το σκεπτικό οτι οι νέοι νόμοι ενδεχομένως να αποτελέσουν απειλή για τις πηγές χρηματοδότησης και τις συνεργασίες με τους διεθνείς ακαδημαϊκούς κύκλους.ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ..

Απλήρωτοι οι εργαζομενοι στο Ερρικος Ντυναν

Στάση εργασίας εκαναν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των οφειλών τους (μισθούς και αναδρομικά), την κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων και μόνιμη και σταθερή δουλειά πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 
Την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» εκφράζει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΕΙΧΑΝΕ?


Η Άγκυρα εισέβαλε στη Συρία για να απομακρύνει τους “τρομοκράτες” από τα σύνορα της. Η στρατιωτική επιχείρηση φέρει την συμβολική ονομασία “Κλάδος Ελαίας”, γιατί όπως  ρητά δήλωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Γενικός Επιτελάρχης , Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ  “υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και δεν εποφθαλμιούν τα εδάφη της”…
Η νέα αυτή τουρκική “ειρηνευτική επιχείρηση”   ξεκίνησε σε μια στιγμή που οι δυνάμεις του Άσαντ , στηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν πολεμούν τους τζιχαντιστές που στηρίζει η Τουρκία, στο Ιντλίμπ.  Με την έναρξη των εχθροπραξιών οι τζιχαντιστές προωθήθηκαν προς το Αφρίν διευκολύνοντας τις δυνάμεις του Άσαντ να καταλάβουν το Ιντλίμπ, όπου βρίσκεται το Αεροδρόμιο Εμπου Ζουχούρ , το οποίο έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για τη Δαμασκό.
Μπορεί το Αφρίν να είναι ένα αντίβαρο για το Ιντλίμπ; Ενδεχομένως ναι. Για αυτό βλέπουμε μια ήπια αντίδραση των δυτικών δυνάμεων , ακόμα και της Ρωσίας. Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι απειλείται η ασφάλεια της Τουρκίας από το ΡΚΚ και το παρακλάδι του στη Συρία PYD.
Οι  Κούρδοι ελέγχουν σχεδόν το 30% των εδαφών της Συρίας, εντός των οποίων περιλαμβάνεται και η περιοχή Ομάρ με τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου.
Στόχος των Κούρδων είναι η έξοδος στην Μεσόγειο με την ένωση Αφρίν-Τζίζρε-Κομπάνι.
Η Άγκυρα θέλει πάση θυσία να εμποδίσει την έξοδο αυτή. Για αυτό άλλωστε έκανε και την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη.
Ο πόλεμος που ξεκίνησε στην  Συρία για την ανατροπή του Άσαντ συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια. Τελικά ο Άσαντ δεν ανετράπη και οι τζιχαντιστές , μαζί με τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών του Σύρου Προέδρου που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τις ΗΠΑ και την Τουρκία, ηττήθηκαν.
Ο Ερντογάν πριν την έναρξη των επιχειρήσεων δήλωνε: “Οι πλιατσικολόγοι ενώθηκαν και νόμισαν ότι σχημάτισαν στρατό. Θα δουν πως θα τους διαλύσουμε σε λιγότερο από μια εβδομάδα”.
Η εβδομάδα πέρασε, αλλά οι Κούρδοι δεν ηττήθηκαν.  Μπορεί οι αεροπορικές επιδρομές να έπληξαν κάποιους στόχους, αλλά η μάχη θα δοθεί στο έδαφος  με  τις χερσαίες δυνάμεις. 
Ο τουρκικός στρατός πολεμά εδώ και 30 περίπου χρόνια με τους άνδρες του ΡΚΚ  και δεν κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα. Τι θα συμβεί τώρα αν ενωθούν όλοι οι Κούρδοι που είναι διασκορπισμένοι σε τρεις χώρες και αντισταθούν στο Αφρίν;
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έφτασε η αρχή του τέλους για τον Ερντογάν και για την Τουρκία. Αυτό θα κριθεί από τη στάση της Ρωσίας , των ΗΠΑ και τους σχεδιασμούς τους στην ευρύτερη περιοχή.  Αναμφισβήτητα η Άγκυρα  έπεσε στον βάλτο της Συρίας, από όπου δύσκολα θα ξεμπλέξει. Ήδη ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ, Μεσούτ Μπαρζανί εξέφρασε την ανησυχία του και δήλωσε: “Ανησυχούμε για τις απώλειες αμάχων στο Αφρίν. Με τον πόλεμο και τη βία μεγαλώνουν τα προβλήματα. Ελπίζουμε η επίθεση στο Αφρίν να λήξει σύντομα. Η συνέχιση του πολέμου θα έχει αρνητικές συνέπειες”. 
Ο σουλτάνος συλλαμβάνει και φυλακίζει όσους εκφράζουν την αντίθεση τους στην  στρατιωτική επιχείρηση . Τα κοινωνικά δίκτυα διαψεύδουν τις εικόνες “νίκης” που προβάλουν τα  τηλεοπτικά κανάλια.
Η κυβέρνηση του ετοιμάζεται να του απονείμει τον τίτλο του Γαζή  (βετεράνος πολεμιστής).  Φυσικά δεν μπορεί να υπολείπεται του Κεμάλ. Πρέπει και αυτός να αποκτήσει τον επίζηλο τίτλο.
Μια εύλογη απορία :Αφού η Άγκυρα δεν εποφθαλμιά  εδάφη της Συρίας, τι θα κάνει αν διώξει τους “τρομοκράτες” από το Αφρίν; Μήπως θα παραδώσει την πόλη στον Άσαντ ή θα παραμείνει εκεί όπως έκανε και στην Κύπρο;