μεταφραση

 alexandros
 Συλλαλητήριο...Υπέρ ή κατά; Πατριώτης ή ανθέλληνας; Γραφικός ή νεοφιλελέ; Αριστερός ή δεξιος; Υπάρχει απάντηση σε αυτά τα διλλήματα; Υπάρχει ναι...! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ...! Πολλά έχουν ακουστεί για το συλλαλητήριο που θα γίνει στις 4/2/20118 στο Σύνταγμα. Κάποιοι τάσσονται υπέρ και κάποιοι κατά. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Ο καθένας ενεργεί με τη δική του λογική και το δικό του συναίσθημα. Θα πρέπει όμως να σαφηνίσουμε κάποια πράγματα.
 
Το συλλαλητήριο δεν γίνεται ΜΟΝΟ για τη Μακεδονία. 
 
Όχι πως δεν είναι ένα μείζον πολιτικό θέμα της χώρας μας. Το συλλαλητήριο γίνεται γιατί ο Έλληνας "μπούχτισε"...! Κουράστηκε να είναι η πατσαβούρα της Ευρώπης και να σφουγγαρίζει τα απόνερα των Τραπεζών. Κουράστηκε να είναι το πειραματόζωο του ΔΝΤ για να μάθουν οι εταίροι πόση πίεση αντέχει ένας λαός. Κουράστηκε να καταπίνει υποσχέσεις που καταλήγουν σε ψέματα. Κουράστηκε να νιώθει κάποιον να τον πατά συνέχεια στο λαιμό. Κουράστηκε να βλέπει ένα χέρι να αρπάζει συνεχώς την περιουσία του, ως το τελευταίο λεπτό που υπάρχει στην τσέπη του. Κουράστηκε να βλέπει την αξιοπρέπεια του να τσαλακώνεται κάθε μέρα και οι άνθρωποι που εξέλεξε για να γίνουν η φωνή του να είναι τελικά οι ίδιοι που τον πνίγουν.
 
Το συλλαλητήριο είναι μια φωνή διαμαρτυρίας για όλα. 
 
Η Μακεδονία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και σχημάτισε τα ποτάμια του κόσμου που χύθηκε στους δρόμους. Το συλλαλητήριο δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε κόμμα...! Δεν το διοργανώνει κανείς (ουσιαστικά) το διοργανώνει ο ίδιος ο κόσμος, ο λαός που θέλει να σηκωθεί από τον καναπέ και να φωνάξει...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...!
Δεν μας ενδιαφέρει αν θα έρθει η Εκκλησία, οι πολιτικοί ή όποιος άλλος...! Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ομιλητής γιατί εκεί δεν μαζευόμαστε για να ακούσουμε αλλά για να ακουστούμε...! Το πολιτικό κατεστημένο είχε βολευτεί με την ανυπαρξία του πολίτη. Η ανατάραξη που δημιουργήθηκε, ταράζει και τα όποια σχέδια τους που περισσότερο εξυπηρετούν ιδία συμφέροντα παρά της χώρας που υπηρετούν.
 
Δεν χρειάζονται "ταμπέλες" για να πάει κάποιος να φωνάξει για το δίκιο που πιστεύει.
 
Δεν είναι όλοι όσοι πάνε στο συλλαλητήριο φασίστες και εθνικιστές ούτε όσοι δεν πάνε προδότες. Είμαστε όλοι Έλληνες...! Η διχόνοια κάνει καλό στους εχθρούς μας. Όχι σε μας...! Πολλοί κοιτούν να επωφεληθούν από τις μάζες του κόσμου και να στρέψουν τον κόσμο προς κατευθύνσεις που πάλι θα οδηγούν σε αδιέξοδα. Άλλοι κοροϊδεύουν ότι τάχα "τόσα κατάπιε ο Έλληνας. Μνημόνια...φορολογίες... capital control... τώρα θυμήθηκε να σηκωθεί; Για ένα όνομα που το έχει μάλιστα χάσει από καιρό...! Κάποια στιγμή η σπίθα θα άναβε.
 
Η φωτιά σιγόκαιγε και η Μακεδονία ήταν η σπίθα για να γίνει ο κόσμος λάβα καυτή και να βγει στο δρόμο. 
 
Δεν φτάνει όμως η φωνή μας στο συλλαλητήριο. Καθένας από εμάς πρέπει να αφυπνιστεί και προσωπικά. Να αναζητήσει νέες επιλογές. Να συμμετέχει ο ίδιος σε πράγματα και κοινά από τα οποία πάντα απείχε και άφηνε άλλους να τα κάνουν δίνοντάς τους την ψήφο του. 
 
Είμαστε ευχαριστημένοι από το πολιτικό σκηνικό από τη μεταπολίτευση και μετά; Υπηρετήθηκε το κοινό συμφέρον ή μόνο το προσωπικό;
 
Είναι τυχαίο φαινόμενο οι οικογενειοκρατία στην πολιτική; Είναι τυχαίο που όλοι οι πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών είναι πάμπλουτοι και έχουν μεταφέρει τα χρήματα τους στο εξωτερικό; Είναι τυχαίο που όλοι λίγο-πολύ έχουν εμπλακεί σε κάποιο σκάνδαλο;
 
Το κακό πρέπει να βγει από τη ρίζα και να φυτευτούν νέοι σπόροι, άφθαρτοι, υγιείς. Να μπουν νέες βάσεις για να αλλάξουν και τα κακώς κείμενα. Φτάνουν λοιπόν οι ταμπέλες. Το Έλληνας αρκεί. Και ας πάψει πια η μόδα να χαρακτηρίζεται γραφικός ή φασίστας ο Έλληνας που αγαπά τη χώρα του και φωνάζει για ΑΥΤΗΝ...!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου