μεταφραση

Τσιπρας ευρωπ αριστερα



Πολιτικός σάλος έχει προκληθεί μετά την απαίτηση του γαλλικού «Κόμματος της Αριστεράς» του Μελανσόν, να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Αντιδημοκρατική, προκλητική και διχαστική απαίτηση, χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, το αίτημα του Κόμματος της Αριστεράς του Ζαν Λικ Μελανσόν.



Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η απαίτηση Μελανσόν είναι αντιδημοκρατική, προκλητική κ διχαστική. Γι αυτό απορρίπτεται πανηγυρικά. Η Αριστερά χρειάζεται ενότητα και συμμαχίες. Όχι νέες διαιρέσεις. «Πυρά Γκίζι και ΓΚΚ κατά του κόμματος Μελανσόν που ζητεί να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ».

Πόρτα από Γκίζι σε Μελανσόν
«Η κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι νόμιμη και οι απόψεις σχετικά με αυτή διαφέρουν και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αλλά η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τους εκβιασμούς της Τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή περιλαμβάνει μέτρα, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, για τα οποία και εγώ διατηρώ κριτική στάση. Παρόλα αυτά, τα μέτρα επιβλήθηκαν από τους δανειστές. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου